снимка: shumen.bgОкръжната прокуратура в Шумен е внесла 7 протеста в Административния

...
снимка: shumen.bgОкръжната прокуратура в Шумен е внесла 7 протеста в Административния
Коментари Харесай

Прокуратурата срещу Община Шумен и още 6 в региона! Събирали са незаконни такси

снимка: shumen.bg

Окръжната прокуратура в Шумен е внесла 7 митинга в Административния съд против разпореждания в общински наредби за реда за придобиване,управление и предписание с общинско имущество от началото на октомври до в този момент. Това оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Варна.

``
реклама

Проверката за правомерност е била предоставена от Върховната административна прокуратура. Прокурорите от Окръжната прокуратура в Шумен са разкрили текстове в общинските наредби на общините Каспичан, Смядово, Никола Козлево, Велики Преслав, Шумен и Хитрино, които опонират на Закона за общинската благосъстоятелност и Закона за локалните налози и такси.  
В тях било планувано възнаграждение на режийни разходи от приобретателите при осъществяване на предписание с недвижими парцели. В Закона за локалните налози и такси основанието за възнаграждение на разнообразни по тип такси е за осъществена услуга от съответната община, каквато в тази ситуация няма. Така в наредбата е въведена противозаконна такса. 
В наредбите се регламентира  лицата, придобили право на градеж върху общинска земя, да имат опция да закупуват земята – частна общинска благосъстоятелност, без търг или конкурс, а само по силата на заповед на кмета. Такова изключение в Закона за общинската благосъстоятелност не е планувано и в този смисъл наредбите му опонират. 
Предстои насрочване на правосъдните съвещания по 7-те митинга в Административния съд в Шумен.
 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР